Wonen

Wonen

In Onderbanken is het prettig wonen. Inwoners zijn tevreden over hun woonomgeving. Ze zijn gehecht aan hun buurt en zijn positief over de voorzieningen in de wijk. Wel staat onze gemeente, net als de andere gemeenten in de regio Parkstad Limburg, voor de opgave om in te spelen op het dalend inwonertal en de vergrijzing.

Cijfers over wonen in Onderbanken

Wilt u weten hoe bewoners van Onderbanken hun leefomgeving waarderen en hoeveel koop- en huurwoningen er in onze gemeente zijn? Kijk dan op de website http://parkstad-limburg.buurtmonitor.nl ». De gegevens zijn verstrekt door het Centraal Bureau voor de Statistiek en door het Burgeronderzoek Parkstad Limburg. Het Burgeronderzoek vindt een keer in de twee jaar plaats onder inwoners van Parkstad Limburg.

Regio Parkstad Limburg

Regio Parkstad Limburg heeft al een aantal jaren te maken met een dalend inwonertal en aantal huishoudens, waardoor de woningvoorraadbehoefte ook daalt. Ook verandert de huishoudensamenstelling in Parkstad: er zijn steeds meer ouderen en eenpersoonshuishoudens. Het is daarom een uitdaging om het aantal woningen terug te brengen en het woningbestand aan de behoeften aan te passen. Meer informatie over wonen in Parkstad Limburg vindt u op de website www.parkstad-limburg.nl ».