Verenigingen

Verenigingen

In onze gemeente zijn diverse verenigingen en stichtingen actief. Zij organiseren elk jaar een groot aantal activiteiten. Een compleet overzicht van onze verenigingen vindt u in de gemeentegids.

Evenementen

In de gemeente Onderbanken vinden veel activiteiten plaats. Zo worden er regelmatig wandel- en fietstochten, concerten en kunstexposities georganiseerd. Ook de kermissen, carnavalsoptochten en het festival Sjilvend Rock(t) zijn een bezoek meer dan waard. In de evenementenkalender staan alle activiteiten van het komende jaar. Organiseert u zelf een evenement? Dan heeft u meestal een evenementenvergunning nodig en soms ook een omgevingsvergunning. Meer informatie vindt u in ons digitaal loket. U kunt uw evenement laten opnemen in onze evenementenkalender. Stuur een e-mail naar: gemeente@onderbanken.nl.

Mei-paar Meivereniging De Jonkheid. Foto: Nadja Keulers
Mei-paar Meivereniging De Jonkheid. Foto: Nadja Keulers

Collectes

Goede doelen zijn vaak afhankelijk van collectes. Ook in onze gemeente vinden regelmatig collectes plaats. Het Centraal Bureau Fondsenwerving stelt elk jaar een rooster vast waarin landelijke fondsen een collecteperiode krijgen toegewezen. Daarnaast zijn er ‘vrije weken’. In deze weken mogen verenigingen en stichtingen uit Onderbanken - nadat ze een vergunning hebben aangevraagd - collecteren. In het collecterooster op de website van Centraal Bureau Fondsenwerving » ziet u wanneer u mag collecteren in onze gemeente.

Oplaten Hoej-Hoej Geet
Oplaten Hoej-Hoej Geet. Foto: Tilly Hellenbrand