Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening

Zijn uw uitgaven groter dan uw inkomsten en heeft u schulden die u niet meer kunt afbetalen, dan kunt u hulp krijgen. U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk. Kent u iemand die in armoede leeft, dan kunt u dit doorgeven via het Meldpunt Armoede Anoniem.

Schuldhulpverlening

De Gemeente Onderbanken heeft het loket schuldhulpverlening ondergebracht bij het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW), A Ge Water 20A in Schinveld 088-4552590. U kunt bij het CMWW een afspraak maken voor uw financiële (hulp)vragen en hulp bij de gevolgen die uw situatie met zich meebrengt voor u en uw gezin. Professionals en/of vrijwilligers onderzoeken samen met u welke mogelijkheden er zijn voor lastenverlaging of inkomensverhoging (bijv. huursubsidie, kwijtschelding etc.). Afhankelijk van uw situatie komt u mogelijk in aanmerking voor budgetbegeleiding of inkomensbeheer.

Meldpunt Armoede Anoniem

De Gemeente Onderbanken heeft een Meldpunt Armoede Anoniem ingericht waar mensen (eventueel anoniem) melding kunnen maken van schrijnende situaties van vermeende armoede. De meldingen worden behandeld voor het CMWW. Het Meldpunt Armoede Anoniem is tijdens kantooruren te bereiken via 06-44778501. Buiten kantooruren kunt u een bericht inspreken. U wordt vervolgens zo snel mogelijk teruggebeld.

Maatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens een moeilijke tijd. Een scheiding, het overlijden van een dierbare, het verlies van werk en inkomen. Er zijn veel gebeurtenissen die mensen een tijdje uit het veld kunnen slaan of in een negatieve spiraal doen belanden. Het Algemeen Maatschappelijk Werk kan helpen deze negatieve spiraal te doorbreken. Iedereen kan gratis een beroep doen op het Algemeen Maatschappelijk Werk. In de gemeente Onderbanken voert het  CMWW  het Algemeen Maatschappelijk Werk uit. Kijk voor meer informatie op www.cmww.nl ».