Gemeentelijke belastingen (BsGW )

Home > Wonen, werken en leven > Werk, inkomen en belastingen > Gemeentelijke belastingen (BsGW )

Gemeentelijke belastingen (BsGW )

Wie is BsGW

Onderbanken neemt sinds 2014 deel aan de BsGW: Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. BsGW is een zelfstandig samenwerkingsverband voor heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen en voor uitvoering van de wet WOZ. Andere deelnemers in BsGW zijn naast Onderbanken de gemeenten Beek, Bergen, Brunssum,Echt-Susteren, Heerlen, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht,Nederweert, Nuth, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond,Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Venlo, Voerendaal en het Waterschap Peel en Maasvallei en het Waterschap Roer en Overmaas.

Voordelen van samenwerking

BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen is een samenwerkingsverband op het gebied van lokale belastingen. BsGW zorgt voor de heffing en invordering van belastingen en stelt de WOZ-waarde voor woningen en  bedrijfspanden vast. Hierdoor kunnen waterschapsbelastingen en gemeentebelastingen voortaan op één gecombineerde aanslag worden verstuurd. Ook kwijtschelding en bezwaarschriften worden voortaan gezamenlijk afgehandeld via één aanvraag.
Door de samenwerking besparen de 20 gemeenten en de 2 waterschappen die deelnemen in BsGW samen ruim 8 miljoen euro per jaar.

Raadplegen WOZ- waarde

De WOZ-waarde is vanaf 1 oktober 2016 openbaar. Dit betekent dat u de WOZ-waarden van alle woningen vanaf het belastingjaar 2016 kunt raadplegen. Ga hiervoor naar de internetpagina www.wozview.nl ».  

Vragen en antwoorden

Op de website van BsGW (www.BsGW.nl ») vindt u meer informatie. Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk via uw persoonlijke pagina. U kunt er onder andere uw aanslagen raadplegen, uw rekeningnummer wijzigen, automatische incasso afgeven, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien en kwijtschelding aanvragen. De belastingenwebsite is beschikbaar vanaf het moment dat u de belastingaanslag van BsGW heeft ontvangen.
Telefonisch bereikt u BsGW op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur via het nummer 088-8420420 (lokaal tarief). De medewerkers van het klantencontactcentrum van BsGW zijn u graag van dienst.

Meer informatie

Burgers en bedrijven worden via internet direct (online) voorzien van specifieke klantinformatie, onder andere via een persoonlijke pagina op een speciale digitale balie voor belastingen. Daarnaast is er een rechtstreeks telefoonnummer voor belastingvragen. Burgers en bedrijven kunnen vanaf 2014 hun belastingvragen direct stellen via de persoonlijke pagina op de belastingenwebsite www.BsGW.nl » of de speciale belastingtelefoon 088-8420420 van de BsGW. Deze zullen kort voor de aanslagverzending medio februari 2014 worden opengesteld. Voor vragen over belastingen die bij de gemeente binnenkomen, zal geadviseerd worden om contact op te nemen met de klantenservice van BsGW.

BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

Postadres:   Postbus 1271, 6040 KG Roermond
Bezoekadres:  Maria Theresialaan 99, 6043 CX Roermond
Belastingtelefoon:  088-8420420
Internet:   www.BsGW.nl »
Geopend:   ma t/m vr 08.30-17.00 uur.
Rekeningnummer IBAN NL18 INGB 0002120407 t.n.v. de BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. 

Afhandeling belastingzaken uit 2013 en eerder (GBRD)

Vanaf 2014 ontvangt u de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen gecombineerd op één biljet van BsGW. Alle lopende belastingzaken uit 2013 en eerder worden vanaf 2014 eveneens uitgevoerd door BsGW, maar dan in een afzonderlijk project en met een apart telefoonnummer.  Heeft u vragen over uw aanslag van 2013 of eerder, of over andere belastingzaken uit voorgaande jaren, bel dan 088-8420 395.
In het gebouw van de GBRD vindt vanaf 2014 geen persoonlijke dienstverlening meer plaats.

Jaarverslag 2015 van BsGW

Het Jaarverslag is digitaal beschikbaar via de website www.bsgw.nl/over-bsgw/publicaties/ » als online bladerbare pdf en separaat als downloadbare pdf.