Duurzaamheid

Duurzaamheid

De gemeente Onderbanken wil bijdragen aan een duurzame wereld. Dat doen we door anderen te stimuleren om duurzaam te wonen, werken en ondernemen.

Bespaar flink op je energierekening met de gratis DUW Check!

Wil je thuis meer energie besparen, maar weet je niet met welke maatregelen je moet beginnen? DUW Parkstad staat voor je klaar! Vraag een gratis DUW Check (t.w.v. €250,-) van je woning aan. Een DUW Coach komt op afspraak bij je op bezoek en maakt een duurzaamheidsscan van je woning, waarna hij uitgebreid advies geeft over alle energiebesparingsmaatregelen die voor jou en je woning geschikt zijn.

Na afloop ontvang je een uitgebreid (en tevens kosteloos) adviesrapport waarin je alle maatregelen en adviezen na kunt lezen, zodat je meteen zelf aan de slag kunt of heel gericht offertes aan kunt vragen. Laat het besparen beginnen! Samen stomen we je woning klaar voor een gezonde en duurzame toekomst. Zo ga je niet alleen zuinig om met het milieu, maar ook met je eigen portemonnee.

Wil jij ook besparen op je energierekening? Maak dan meteen een afspraak voor de gratis DUW Check t.w.v. €250,- via de website www.duwparkstad.nl ».

Let op, deze aanbieding geldt alleen voor woningeigenaren in Parkstad.
DUW Parkstad is een initiatief van Stichting EnviAA in opdracht van Parkstad Limburg en Gemeente Heerlen.

Energiebesparing in eigen huis

Energiebesparing is een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Door de verbranding van olie, gas en kolen voor de opwekking van energie, komen veel broeikasgassen vrij. Daardoor wordt het broeikaseffect versterkt. Het kabinet wil de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30% verminderen ten opzichte van 1990. Energiebesparing in bestaande woningen en andere gebouwen is hierbij onmisbaar. Op de website www.bespaarlokaal.nl » staan veel tips om energie te besparen in uw eigen huis. Ook leest u welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Stimuleringslening Duurzaam Thuis

Vanaf 16 januari 2017 kunnen bewoners in de provincie Limburg de Stimuleringslening Duurzaam Thuis aanvragen. De Provincie Limburg wil hiermee stimuleren dat eigenaar-bewoners en huurders investeren in duurzaamheids- en/of levensloopbestendigheidsmaatregelen in hun woning. De stimuleringsmaatregelen richten zich op energiebesparing, het verhogen van energieopwekking, asbestverwijdering en het vergroten van de levensloopbestendigheid van de woning door onder andere het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een inloopdouche.

Meer informatie vindt u op de website www.limburg.nl/duurzaamthuis » en in onderstaande folder Stimuleringslening Duurzaam Thuis (pdf).