Julianafonds stelt geld beschikbaar voor leuke buurtinitiatieven!!

Home > Nieuws en bekendmakingen > Nieuwsberichten > Julianafonds stelt geld beschikbaar voor leuke buurtinitiatieven!!

Julianafonds stelt geld beschikbaar voor leuke buurtinitiatieven!!

Dit item is verlopen op 01-03-2011.
burendag logo.jpg

Maak van je buurt je thuis en krijg €750 om het plan uit te voeren!

26 september is het weer Nationale Burendag. Dit jaar staat burendag, georganiseerd door het Oranjefonds en Douwe Egberts, in het teken van "burengeluk".

Het thema is dan ook: Maak van je buurt je thuis. Bedoeling is dat de buurt (nog) gezelliger wordt en dat er (nog) meer contact tussen de buren komt. Zo zouden er bijvoorbeeld fleurige bloembakken geplaatst kunnen of een leuk bankje. Om het plan ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren en de gezelligheid van binnen naar buiten te halen heeft het Oranjefonds €750 per initiatief beschikbaar (in totaal stellen zij €1.000.000 beschikbaatr).

 

Heeft u een leuk idee oom uw buurt gezelliger te maken? Meld u initiatief dan vóór 22 september aan via de website www.burendag.nl  en wellicht ontvangt u €750 om het ook daadwerkelijk uit te voeren.  

 

logo Oranje fonds

 

Buurtbewoner? Maak van de buurt uw thuis!
Wat moet er anders in uw buurt? Meer gezelligheid, moet het schoner of juist groener? En wilt u dan een buurtbankje plaatsen, een schoonmaakactie organiseren, of de buurt opfleuren met meer groen?
Ga daar eens met wat buren over nadenken, en dien uw plan dan zo snel mogelijk in. Het Oranje Fonds ondersteunt goede plannen met maximaal € 750,-.
Normaal ondersteunt het Oranje Fonds geen eendaagse particuliere activiteiten. Voor Burendag maken ze dus een uitzondering! Op www.burendag.nl vindt u de voorwaarden en het speciale aanvraagformulier.

 

Sociale organisatie? Organiseer een Open Huis!
Bent u een sociale organisatie (bijv. een buurthuis of een peuterspeelzaal) mét een eigen locatie? Organiseer dan op Burendag tussen 16.00-18.00 uur een Open Huis.
U biedt de buurt een feestelijke ontmoetingsplek en zo kunt u uw activiteiten laten zien, nieuwe contacten leggen en buurtbewoners interesseren voor uw werk. 
Het Oranje Fonds helpt u met een promotiepakket en een tegemoetkoming in de kosten van € 200,-. Inschrijven kan op www.burendag.nl (klik op 'organisaties', rechts onder in beeld). Doet u mee? Graag!

 

Welzijnsorganisatie? Organiseer een meerdaagse activiteit!
Als welzijnsorganisatie of woningcorporatie meedoen aan Burendag? Graag, met uw inzet geeft u een grote impuls aan deze bijzondere feestdag. Wat kunt u doen?

  • Stimuleer en ondersteun de buurt door Burendag onder de aandacht te brengen in uw werkgebied.
  • Zijn er wijken waar buurtbewoners niet uit zichzelf een activiteit voor Burendag kunnen opzetten en is een ‘beginnetje’ lastig te maken? Welzijnswerk en wooncorporaties kunnen hier een voortrekkersrol vervullen.

Het Oranje Fonds stelt daarom geld beschikbaar als uw organisatie een meerdaagse Burendag-actie opzet. Van belang hierbij is dat de buurt wordt betrokken bij de uitvoer maar niet de ‘regisseur’ is. Daarnaast dient de actie in ieder geval op 26 september plaats te vinden. Burendag kan zo het begin, of juist het einde zijn van de meerdaagse activiteit.

Bekijk het speciale Burendag aanvraagformulier voor welzijnsorganisaties en corporaties. Hier staan ook de richtlijnen in vermeld. Het Oranje Fonds heeft voor initiatieven van een welzijnsorganisatie geen maximum toekenning en beoordeelt elk plan op zich.

 

Vragen over Burendag?
Bel dan met 0900 4488448 (lokaal tarief) of mail naar burendag@oranjefonds.nl.

Voor vragen over eventuele benodigde vergunningen kunt u contact opnemen met de gemeente via gemeente@onderbanken.nl of 045-5278727